Vladimir Putin doreşte ajutorul Italiei pentru remedierea relaţiilor dintre Rusia şi UE

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că speră ca Italia să lupte pentru remedierea relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană şi să-i convingă pe liderii europeni că sancţiunile împotriva Rusiei nu sunt productive, relatează Reuters.

615 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin doreşte ajutorul Italiei pentru remedierea relaţiilor dintre Rusia şi UE

Vladimir Putin doreşte ajutorul Italiei pentru remedierea relaţiilor dintre Rusia şi UE

Declaraţiile lui Vladimir Putin au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, organizate la finalul întâlnirii cu prim-ministrul italian Giuseppe Conte în Roma.

Preşedintele rus a transmis că a observat eforturile Italiei pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Administraţia de la Moscova şi Blocul comunitar, dar înţelege că există anumiţi factori care limitează măsurile Italiei.

„Sperăm că Italia îşi va exprima clar şi constant poziţia privind îmbunătăţirea relaţiilor şi că se va lupta pentru normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Europa”, a declarat Vladimir Putin.

Cele 28 de ţări din cadrul Uniunii Europene au impus sancţiuni economice Rusiei în urma anexării Crimeei, în anul 2014, şi pentru susţinerea separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Relaţiile s-au deteriorat considerabil în urma otrăvirii agentului rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în Marea Britanie. Marea Britanie a acuzat Rusia de comiterea acestul atac şi a cerut partenerilor europeni să extindă sancţiunile împotriva Rusiei.

Taguri:
vladimir putin,
rusia,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici