Vladimir Putin: Economiile Kazahstanului şi Rusiei, influenţate pozitiv de proiectul feroviar China-Europa

Construirea unei căi ferate din China până în Europa, care să treacă prin teritoriile Rusiei şi Kazahstanului, ar putea avea un impact pozitiv asupra logisticii şi industriilor celor două ţări, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, conform site-ului agenţiei de ştiri TASS.

1134 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Economiile Kazahstanului şi Rusiei, influenţate pozitiv de proiectul feroviar China-Europa

Vladimir Putin: Economiile Kazahstanului şi Rusiei, influenţate pozitiv de proiectul feroviar China-Europa

"Sunt de acord cu ceea ce a susţinut Nursultan Nazarbaiev (n.red. - preşedintele Kazahstanului) despre posibila implentare a unui proiect major de a contrui o linie de cale ferată din Republica Populară Chineză, prin Kazahstan şi Rusia, până în Europa", a declarat acesta, în cadrul unei sesiuni plenare a Forumului de Cooperare Interregională a Rusiei şi Kazahstanului.

Vladimir Putin a adăugat că un astfel de proiect ar putea să îmbunătăţească logistica: "Acesta va da un impuls bun dezvoltării unui număr de industrii, din moment ce ar putea fi un proiect ambiţios".

Despre temele abordate în cadrul Forumului de la Celiabinsk, Putin a declarat: "Am discutat situaţia actuală a cooperării interregionale bilaterale în domenii majore, am vorbit despre ce ar trebui să facem în viitor pentru a ne îmbunătăţi interacţiunea în comerţ, investiţii, cooperare industrială, ştiinţă şi educaţie".

Citeşte şi: ŞTIRILE MEDIAFAX

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici