Vladimir Putin este pregătit să furnizeze STENOGRAMA conversaţiei dintre Lavrov şi Trump

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că preşedintele american Donald Trump nu a divulgat informaţii clasificate pe durata întrevederii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi a precizat că poate dovedi acest lucru cu stenograma conversaţiei, notează site-ul Reuters.

2583 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin este pregătit să furnizeze STENOGRAMA conversaţiei dintre Lavrov şi Trump

Vladimir Putin este pregătit să furnizeze STENOGRAMA conversaţiei dintre Lavrov şi Trump

În cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul italian Paolo Gentiloni, Vladimir Putin a spus cu ironie că Serghei Lavrov nu i-a transmis "secretele inexistente".

"Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-i dau o mustrare pentru că nu a împărtăşit aceste secrete. Nici cu mine, nici cu reprezentanţii serviciilor de informaţii ale Rusiei. Este foarte rău din partea lui", a glumit Putin.

Liderul de la Kremlin consideră că scandalul iscat în jurul preşedintelui Donald Trump, potrivit căruia ar fi împărtăşit informaţii clasificate cu oficialii ruşi, este doar "schizofrenie politică, fără altă explicaţie".

Vladimir Putin a precizat că îşi poate proba afirmaţiile cu ajutorul stenogramei conversaţiei dintre Lavrov şi Trump, pe care să o trimită Congresului SUA, însă doar cu aprobarea Casei Albe.

"Este greu de crezut cu ce mai pot veni aceşti oameni care generează astfel de prostii. Ceea ce mă surprinde este că agită situaţia politică internă folosind sloganuri anti-ruseşti. Ori nu înţeleg daunele pe care le fac în propria ţară, caz în care sunt pur şi simplu proşti, sau înţeleg totul, caz în care sunt periculoşi şi corupţi", a spus Putin.

Donald Trump i-a primit pe 10 mai la Casa Albă pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Serghei Kislyak. Potrivit unor oficiali americani citaţi de cotidianul Washington Post, Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi oferit detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic, asociată transportării laptopurilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, preşedintele american ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici