Vladimir Putin i-a spus cancelarului Olaf Scholz că negocierile pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană"

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat vineri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre situaţia din Ucraina şi despre stadiul relaţiilor bilaterale, afirmă surse politice de la Berlin şi oficiali de la Kremlin.

23262 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin i-a spus cancelarului Olaf Scholz că negocierile pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană"

Vladimir Putin i-a spus cancelarului Olaf Scholz că negocierile pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană"

Conversaţia telefonică a avut loc la iniţiativa cancelarului Olaf Scholz, afirmă oficiali germani.

Preşedintele Vladimir Putin i-a spus lui Olaf Scholz că negocierile cu Ucraina pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană", conform Preşedinţiei Rusiei, citată de publicaţia Der Spiegel.

Contactele între Moscova şi Berlin vor continua la diferite niveluri, a subliniat Kremlinul.

Cancelarul Olaf Scholz a semnalat vineri dimineaţă, în cursul audierii în Comisia pentru Afaceri Externe a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german, că intenţionează să continue contactele diplomatice cu Moscova. "Vine un moment în care vor fi necesare din nou iniţiative diplomatice. Obiectivul este să oprim acest război teribil, cu un număr mare de victime, cu distrugeri imense şi fără sens", a argumentat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Hebestreit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici