Vladimir Putin îl descrie pe Silvio Berlusconi drept unul dintre ultimii Mohicani din politică

Premierul rus, Vladmir Putin, a lăudat vineri calităţile de politician ale lui Silvio Berlusconi, care a anunţat recent că va demisiona din funcţia de premier italian, descriindu-l ca pe "unul dintre ultimii Mohicani" ai politicii.

472 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin îl descrie pe Silvio Berlusconi drept unul dintre ultimii Mohicani din politică

Vladimir Putin îl descrie pe Silvio Berlusconi drept unul dintre ultimii Mohicani din politică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că este unul dintre cei mai buni politicieni din Europa, în pofida atitudinii sale scandaloase cu femeile", a declarat Putin în faţa experţilor internaţionali ai Clubului Valdai.

"Este unul dintre ultimii Mohicani din politică", a subliniat Vladimir Putin.

La presiunea pieţelor şi după ce a pierdut majoritatea parlamentară, premierul italian în vârstă de 75 de ani a anunţat marţi că va renunţa la funcţie după ce Parlamentul va adopta o serie de măsuri bugetare şi economice promise Uniunii Europene.

Vladimir Putin a salutat munca depusă de Berlusconi. "Faptul că el era la putere era fără îndoială un lucru benefic pentru Italia, era un factor de stabilitate în politica internă", a apreciat premierul rus.

"Este o persoană foarte deschisă, el a spus întotdeauna ceea ce gândea", a precizat acesta.

Vladmir Putin şi Silvio Berlusconi sunt prieteni de mult timp şi îşi afişează complicitatea la toate întâlnirile lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici