Vladimir Putin: În Rusia nu pot avea loc "revoluţii de palat" pentru că nu există palate

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi în cadrul conferinţei sale de presă anuale, că în Rusia nu pot avea loc "revoluţii de palat" pentru că în această ţară nu există palate.

463 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: În Rusia nu pot avea loc "revoluţii de palat" pentru că nu există palate

Vladimir Putin: În Rusia nu pot avea loc "revoluţii de palat" pentru că nu există palate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte revoluţiile de palat, staţi liniştiţi: noi nu avem palate, prin urmare, nu pot avea loc lovituri de stat de acest tip. Noi avem o reşedinţă oficială - Kremlinul - care este bine protejată. Şi este vorba aici de un factor important al stabilităţii statului nostru", a declarat preşedintele rus, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Totuşi, a adăugat el, nu acest factor este cel care determină stabilitatea ţării, ci susţinerea manifestată de poporul rus pentru politica naţională.

"Cred că nu veţi contesta faptul că această susţinere există în ceea ce priveşte axele principale ale politicii noastre externe şi interne, deoarece oamenii sunt conştienţi că noi, inclusiv eu, acţionăm în interesul majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor ruşi", a conchis Vladimir Putin.

Preşedintele rus a răspuns joi la 53 de întrebări, respectiv cu una mai mult decât în 2013. Conferinţa a durat trei ore şi zece minute, faţă de patru ore şi cinci minute anul trecut. Întrebările au fost adresate de 38 de jurnalişti, dintre care 30 ruşi şi opt străini.

Putin organizează conferinţe de presă anuale începând din iulie 2001. În 2008, cea de-a şaptea sa conferinţă de presă a doborât recordurile de durată (patru ore şi 40 de minute), de număr al jurnaliştilor acreditaţi la acest eveniment (1.364) şi de răspunsuri (106) oferite de preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici