Vladimir Putin, învestit pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei: Voi continua să pun accent pe securitatea şi apărarea ţării

Vladimir Putin a fost învestit luni pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din luna martie cu peste 75% din voturi, informează site-ul postului BBC.

1627 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, învestit pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei:  Voi continua să pun accent pe securitatea şi apărarea ţării

Vladimir Putin va fi învestit astăzi pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei

Putin a afirmat că serviciul în slujba statului rus reprezintă cel mai important lucru pentru el şi că va continua să pună accent pe securitatea şi apărarea Rusiei.

Ceremonia de învestire a lui Putin a avut loc în Sala Andreyevsky din Palatul Kremlin. Putin a jurat să apere drepturile, libertăţile şi suveranitatea Rusiei.

”Datoria mea şi scopul vieţii mele e să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru Rusia, pentru prezentul său şi pentru viitorul său”, a declarat Putin în discursul de inaugurare.

”Securitatea şi capacitatea de apărare a Rusiei sunt garantate. Vom continua să punem accent pe această latură”, a subliniat liderul de la Kremlin.

”Rusia este un participant puternic, activ şi influent în afacerile globale”, a precizat Putin adăugând că Moscova îşi doreşte ca relaţiile interstatale să se bazeze pe echitate şi pe respect reciproc, în aşa fel încât să fie asigurată pacea şi stabilitatea în lume.

Vladimir Putin a dominat scena politică din Rusia din ultimii 18 ani, fie că a ocupat funcţia de preşedinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de către oponenţii săi cu vechii ţari ai Rusiei.

Fost ofiţer KGB şi fost director al FSB, Putin a ajuns preşedinte al Rusiei după atacurile teroriste din 1999 din Moscova. În acest fel, foşti ofiţeri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic şi au distrus perspectivele democraţiei reprezentative.

În cadrul campaniei electorale, Putin a promis că va înjumătăţi numărul cetăţenilor care trăiesc în sărăcie, acum de 20 de milioane, şi că va majora cu 50% PIB-ul per capita până la mijlocul următorului deceniu. De asemenea, Putin a promis creşteri salariale şi consolidarea poziţiei internaţionale a Rusiei.

Vladimir Putin urmează să transmită Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru imediat după ceremonia de învestitură pentru un nou mandat.

În cursul weekend-ului trecut, peste 1.600 de persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe din Rusia, în timpul protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfăşurat sub sloganul "Putin nu este ţarul nostru!".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici