Vladimir Putin l-a decorat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru realizări profesionale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a decorat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov cu "Ordinul de Onoare", pentru realizări profesionale şi activităţi publice.

249 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin l-a decorat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru realizări profesionale

Vladimir Putin l-a decorat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru realizări profesionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui decret semnat de Putin şi publicat luni pe un site oficial, Kadîrov şi alţi oficiali şi personalităţi ruse sunt decoraţi cu "Ordinul de Onoare", pentru "realizări profesionale, activităţi publice şi mulţi ani de muncă sârguincioasă", relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

Decretul lui Putin a fost publicat la o zi după ce Kadîrov l-a apărat pe Zaur Dadaiev, suspectat de implicare în asasinarea opozantului rus Boris Nemţov.

Kadîrov a scris duminică pe contul său de Instagram că Dadaiev, fost comandant adjunct al poliţiei cecene, este un "adevărat patriot rus" care, în calitate de musulman, a fost şocat de caricaturile publicate de revista franceză Charlie Hebdo cu Profetul Mahomed.

Dadaiev şi alţi patru suspecţi au fost reţinuţi sâmbătă de autorităţile ruse sub suspiciunea de implicare în asasinarea lui Boris Nemţov. Dadaiev este singurul care şi-a recunoscut implicarea în această crimă.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici