Ministrul rus de Externe anunţă: Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va refuza eventuala propunere a unei întâlniri cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

1108 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe anunţă: Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Într-un interviu acordat Televiziunii publice de la Moscova, Serghei Lavrov a afirmat că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios propunerea unei întâlniri directe cu Joseph Biden la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie.

"Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a respins afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, privind refuzul Moscovei de a dialoga cu Washingtonul. "Este o minciună, nu am primit nicio propunere serioasă de contacte", a subliniat Lavrov, conform agenţiei Reuters.

În urmă cu câteva zile, preşedintele SUA, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. "Rămâne de văzut", a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Administraţia de la Ankara a confirmat marţi dimineaţă că preşedintele Recep Tayyip Erdogan se va întâlni miercuri, în Kazahstan, cu Vladimir Putin, pentru a organiza posibile negocieri între Occident şi Rusia în sensul opririi războiului din Ucraina. Kremlinul semnalase de luni posibilitatea unei astfel de întâlniri la reuniunea Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici