Vladimir Putin: Rusia ar putea utiliza capacităţi militare suplimentare în Siria

Armata rusă nu a utilizat toate mijloacele militare în Siria şi ar putea recurge la "capabilităţi suplimentare" în caz de necesitate, avertizează preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă ruse, relatează Reuters.

6022 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia ar putea utiliza capacităţi militare suplimentare în Siria

Vladimir Putin: Rusia ar putea utiliza capacităţi militare suplimentare în Siria (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Vedem cât de eficient piloţii şi agenţii noştri de informaţii îşi coordonează eforturile cu Forţele terestre, cu Forţele navale, folosind cele mai moderne tipuri de armament", a declarat Vladimir Putin, sâmbătă, referindu-se la operaţiunile ruse în Siria, într-un discurs rostit cu ocazia Zilei serviciilor de securitate.

"Vreau să subliniez că acestea nu sunt nici pe departe capacităţile noastre. Avem capabilităţi suplimentare. Şi le vom folosi dacă va fi nevoie", a subliniat liderul rus.

Rusia a lansat, începând din septembrie, raiduri aeriene în Siria, pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad. Ulterior, armata rusă a trimis un număr limitat de militari în Siria şi a instalat sisteme antiaeriene S-400. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, dar NATO a denunţat bombardamente ruse asupra unor poziţii insurgente.

Recent, Vladimir Putin exprima speranţa că "nu vor fi necesare" arme nucleare pentru a pune capăt ameninţării reprezentate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv reţeaua sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului este de cel puţin 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici