Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru contracararea agresorilor

Rusia va continua să consolideze capacităţile militare, pentru a apăra suveranitatea naţională şi a putea contracara potenţiali agresori, afirmă preşedintele Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

1132 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru contracararea agresorilor

Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru contracararea agresorilor

"Doar forţe armate puternice şi având mobilitate sunt capabile să garanteze suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării noastre, să ne protejeze pe noi şi aliaţii noştri de potenţiali agresori, de presiunile şi intimidările celor cărora nu le place o Rusie independentă şi suverană", a declarat Vladimir Putin.

"În ultimii ani, armata rusă a obţinut progrese considerabile, profesionalismul ofiţerilor a crescut, iar acest lucru se observă în operaţiunile antiteroriste din Siria", a adăugat preşedintele Rusiei.

"Intenţionăm să consolidăm în continuare puterea de atac a armatei, să operaţionalizăm în mod echilibrat şi consistent toate structurile militare în cadrul unor programe şi planuri de termen lung, să îmbunătăţim calitatea şi intensitatea exerciţiilor de luptă", a spus liderul de la Kremlin.

Armata rusă va suplimenta prezenţa militară la frontiera vestică, a anunţat acum câteva zile ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, precizând că aceasta este o reacţie la activităţile NATO în ţări central şi est-europene, inclusiv în România.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici