Vladimir Putin şi Alexander Lukaşenko ar putea discuta în aceste zile despre livrările de gaze naturale

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko ar putea avea o discuţie telefonică înainte de finalul aestui an despre livrările de gaze ruseşti către Belarus, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

266 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Alexander Lukaşenko ar putea discuta în aceste zile despre livrările de gaze naturale

Vladimir Putin şi Alexander Lukaşenko ar putea discuta în aceste zile despre livrările de gaze naturale

„Există o presiune a timpului pentru că anumite aspecte au rămas nerezolvate. Dar contractele vor fi menţinute, iar dacă preşedinţii vor considera că este necesar, vor avea o discuţie telefonică în acest sens până la finalul acestui an”, a declarat Peskov.

Potrivit informaţiilor din presă, Rusia şi Belarus ar fi ajuns la un acord de principiu privind aprovizionarea cu petrol şi gaze naturale. Potrivit lui Lukaşenko, Belarus intenţionează să cumpere aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaz şi aproximativ 25 de milioane de tone de petrol din Rusia.

Cele două părţi au anunţat că urmează să ajungă la un acord privind preţul gazelor în următoarele zile. Lukaşenko a declarat recent că se aşteaptă ca preţul de anul acesta, de 127 de dolari pentru mia de metri cubi să fie păstrat şi în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici