Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situaţia din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, au discutat, miercuri, despre Congresul de la Soci cu privire la reglementarea conflictului sirian, iar cei doi lideri s-au declarat mulţumiţi de rezultatele acestuia, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

590 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situaţia din Siria

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situaţia din Siria

Putin şi Erdogan au purtat o conversaţie telefonică, iar cei doi lideri au discutat despre Congresul de la Soci, despre operaţiunea militară a Turciei din provincia siriană Afrin, dar şi despre aspecte ale relaţiilor bilaterale, au precizat surse din interiorul Administraţiei Prezidenţiale de la Ankara.

”Cei doi şi-au exprimat mulţumirea faţă de rezultatele Congresului dialogului naţional sirian. Ambii lideri au subliniat importanţa punerii în aplicare a acordurilor obţinute la această reuniune între reprezentanţi ai societăţii civile şi politice siriene, care vizează avansarea eficientă a procesului de reglementare a situaţiei din Siria”, a transmis Kremlinul, adăugând că decizia înfiinţării unui comitet constituţional menit să pună bazele viitorului stat sirian reprezintă o ”realizare importantă”.

Erdogan şi Putin au convenit ca Turcia să accelereze procesul de a stabili puncte de observaţie în provincia Idlib, dar şi a unor zone de siguranţă în nordul Siriei.

Subliniind importanţa cooperării dintre Turcia şi Rusia, Erdogan şi Putin au confirmat că vor îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale în toate domeniile. De asemenea, preşedintele turc l-a informat pe omologul său rus despre operaţiunea militară din provincia siriană Afrin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici