Vladimir Putin transmite lui Benjamin Netanyahu condoleanţe, pentru decesul lui Ariel Sharon

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a trimis premierului israelian Benjamin Netanyahu un mesaj de condoleanţe în legătură cu decesul lui Ariel Sharon, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

152 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin transmite lui Benjamin Netanyahu condoleanţe, pentru decesul lui Ariel Sharon

Vladimir Putin transmite lui Benjamin Netanyahu condoleanţe, pentru decesul lui Ariel Sharon

Potrivit Kremlinului, "preşedintele Rusiei a apreciat calităţile personale deosebite şi acţiunile lui Ariel Sharon vizând protejarea intereselor Israelului, remarcând respectul pentru Sharon în rândul compatrioţilor, precum şi autoritatea sa pe scena internaţională".

Preşedintele rus a transmis condoleanţe familiei lui Ariel Sharon şi "întregului popor israelian".

De asemenea, Putin "a subliniat că Rusia îşi va aminti de Ariel Sharon ca de un susţinător al relaţiilor ruso-israeliene de prietenie, care a avut o contribuţie personală importantă la consolidarea cooperării bilaterale", a anunţat preşedinţia rusă, în pagina sa electronică.

Preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus), Mihail Marghelov, a declarat că Ariel Sharon "va rămâne mereu pe lista celor mai influenţi politicieni, care sunt admiraţi de unii şi detestaţi de alţii", relatează agenţia Itar-Tass.

Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici