Vladimir Putin va semna Beijing mai multe acorduri militare şi economice

Rusia şi China vor semna mai multe acorduri, inclusiv unul privind notificarea lansărilor de rachete balistice, în timpul unei vizite la Beijing a premierului rus, Vladimir Putin, relatează AFP, citând un comunicat al Guvernului rus publicat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

28 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin va semna Beijing mai multe acorduri militare şi economice

Vladimir Putin va semna Beijing mai multe acorduri militare şi economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost pregătite pentru semnare mai mult de zece documente (...), printre care se numără şi un acord interguvernamental referitor la notificarea lansărilor de rachete balistice", precizează comunicatul.

Rusia şi China pregătesc şi un protocol de acord "privind organizarea şi dezvoltarea de trenuri de mare viteză pe teritoriul Rusiei".

Vladimir Putin se va afla la Beijing în perioada 12 - 14 octombrie, urmând să aibă întrevederi cu omologul său chinez, Wen Jiabao.

El va participa miercuri la o reuniune a prim-miniştrilor din ţările Organizaţiei de cooperare de la Shanghai, din care fac parte China, Rusia, Kazahstanul, Kîrgîzstanul, Uzbekistanul şi Tadjikistanul. La întrunire urmează să fie semnat şi un "document important" privind eforturile comune de luptă împotriva crizei mondiale, a afirmat guvernul rus, fără a oferi alte precizări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici