Vladimir Voronin compară conducerea R.Moldova cu Inchiziţia

Autorităţile de la Chişinău nu respectă Constituţia ţării şi amintesc de Inchiziţie, a declarat, joi, fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin, în cadrul unei mese rotunde intitulate "Istoria, câmp de luptă politică în R.Moldova", relatează RIA Novosti.

23 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin compară conducerea R.Moldova cu Inchiziţia

Vladimir Voronin compară conducerea R.Moldova cu Inchiziţia (Imagine: Mediafax Foto)

"Văd peste tot dovezi ale încălcării Constituţiei. Liderii politici nu ţin cont de legile pe care le manipulează în favoarea lor. Asist la închiderea unor ziare şi posturi de radio şi la persecutarea televiziunii de opoziţie, constrânsă să îşi reducă numărul emisiunilor", ceea ce aminteşte de Inchiziţia medievală, a declarat la Chişinău liderul comunist moldovean.

"În pofida Constituţiei şi opiniei majorităţii etnice, un mic grup de persoane indică unui popor întreg ce limbă trebuie să vorbească şi ce nume să poarte", a declarat Voronin.

Liderul comunist moldovean a subliniat necesitatea de a lupta pentru democraţie şi pentru demnitatea umană şi a adăugat că "atunci când în ţară se creează oficial Inchiziţie, acest incendiu al obscurantismului trebuie să fie stins de întreaga lume".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici