Volodimir Zelenski a mers pe insula Şerpilor: "Nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, ca întreaga Ucraină"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat insula Şerpilor din Marea Neagră, loc unde apărătorii insulei au sfidat o navă de război rusă la începutul invaziei. Insula se află la o distanţă de 45 de kilometri de cel mai apropiat punct de pe ţărmul României.

1949 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski a mers pe insula Şerpilor: "Nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, ca întreaga Ucraină"

Volodimir Zelenski a mers pe insula Şerpilor: "Nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, ca întreaga Ucraină"

"Astăzi ne aflăm pe Insula Şerpilor, care nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, ca întreaga Ucraină, pentru că suntem ţara celor curajoşi. Vreau să mulţumesc de aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre soldaţii noştri pentru aceste 500 de zile", a spus Zelenski potrivit unui clip analizat de AFP.

În clipul nedatat, care a fost publicat sâmbătă, el a fost arătat sosind pe insulă cu barca şi lăsând flori la un memorial.

Rusia a capturat Insula Şerpilor la scurt timp după ce a lansat invazia la 24 februarie 2022.

Un schimb de replici radio a devenit viral, în care soldaţii ucraineni i-au trasmis echipajului navei de război care ataca insula şi care le cerea să se predea să "se ducă dracului".

Soldaţii ucraineni au fost luaţi prizonieri, dar ulterior au fost eliberaţi într-un schimb de prizonieri.

România a cedat Insula Şerpilor Ucrainei în 2009, după un proces judecat la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga. Atunci România a câştigat aproximativ 9.700 km pătraţi din platoul continental de lângă insulă, în speranţa exploatării bogatelor resurse de hidrocarburi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici