Volodimir Zelenski avertizează Rusia că armata ucraineană va riposta la un eventual atac: "Dacă vom fi atacaţi, noi ne vom apăra"

Armata ucraineană va riposta în cazul unui eventual atac al Rusiei, a avertizat, în cursul nopţii, preşedintele Volodimir Zelenski, în condiţiile în care deţine informaţii despre iminenţa unei invazii ruse.

1358 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski avertizează Rusia că armata ucraineană va riposta la un eventual atac: "Dacă vom fi atacaţi, noi ne vom apăra"

Volodimir Zelenski avertizează Rusia că armata ucraineană va riposta la un eventual atac: "Dacă vom fi atacaţi, noi ne vom apăra"

"Dacă vom fi atacaţi, noi ne vom apăra. Nu avem nevoie de un nou Război Rece, de un război sângeros sau de un război hibrid. Dar, dacă vom fi atacaţi militar, dacă încearcă să ne ia libertatea, vieţile, vieţile copiilor noştri, ne vom apăra. Când ne veţi ataca, ne veţi vedea feţele, nu vom întoarce spatele", a declarat preşedintele Ucrainei, citat de CNN.

Volodimir Zelenski afirmă că a încercat să îl contacteze telefonic pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în contextul tensiunilor militare intense, dar nu a reuşit. Volodimir Zelenski a precizat că deţine informaţii conform cărora liderii Rusiei au aprobat o incursiune militară în Ucraina. "Conducerea Rusiei a aprobat trimiterea trupelor pe teritoriul altei ţări. Acest pas poate deveni începutul unui război major pe continentul european", a avertizat Zelenski.

Liderul de la Kiev s-a adresat în limba rusă societăţii civile din Rusia şi cetăţenilor ruşi, cerându-le să intervină pentru stoparea unui conflict major. "Vor ruşii război? Aş vrea să aflu răspunsul la această întrebare. Iar acest răspuns depinde de dumneavoastră, cetăţenii Federaţiei Ruse. Dacă Administraţia de la Moscova nu vrea să se aşeze la masa negocierilor cu noi, poate se va aşeza la masa negocierilor cu dumneavoastră", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

O intervenţie militară rusă masivă riscă să întâmpine rezistenţa puternică a armatei ucrainene, care în ultimele zile a mobilizat trupe pe linia de contact din Donbas.

Statele Unite şi Marea Britanie acuză Rusia că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari la frontierele Ucrainei şi intenţionează să lanseze o invazie. Potrivit serviciilor secrete occidentale, Rusia a transferat deja în ultimele zile trupe şi echipamente militare în regiunile Lugansk şi Doneţk, controlate parţial de insurgenţi separatişti proruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici