Volodimir Zelenski către premierul Canadei: "Justin, îţi poţi imagina cum ar fi să primeşti zilnic documente în care se raportează numărul victimelor, inclusiv femei şi copii?"

Preşedintele Volodimir Zelenski a admis, marţi, într-un discurs, că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei, care a lansat o invazie militară şi care a semnalat clar Occidentului că nu va accepta acest lucru.

11550 afișări
Imaginea articolului  Volodimir Zelenski către premierul Canadei: "Justin, îţi poţi imagina cum ar fi să primeşti zilnic documente în care se raportează numărul victimelor, inclusiv femei şi copii?"

Volodimir Zelenski admite că Ucraina nu va putea adera la NATO

Preşedintele Volodimir Zelenski a admis, marţi, într-un discurs, că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei, care a lansat o invazie militară şi care a semnalat clar Occidentului că nu va accepta acest lucru.

"Am auzit, de-a lungul anilor, că porţile erau deschise, dar am înţeles şi că nu putem adera. Acesta este adevărul şi trebuie să îl recunoaştem. Sunt mulţumit că cetăţenii noştri încep să înţeleagă şi îşi dau seama că putem miza doar pe forţele proprii", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, într-un discurs rostit prin videoconferinţă la o reuniune a Forţei Comune de Reacţie (JEF), o coaliţie coordonată de Marea Britanie din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, Islanda, Olanda, Suedia şi Norvegia.

Volodimir Zelenski a regretat că Alianţa Nord-Atlantică "pare hipnotizată în contextul agresiunii ruse" şi refuză impunerea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina. "Am auzit argumentul că ar începe al III-lea Război Mondial dacă NATO blochează zborurile avioanelor ruse. De aceea nu a fost creată zonă aeriană umanitară în Ucraina şi de aceea ruşii pot bombarda oraşele şi pot omorî oamenii, pot arunca în aer spitale şi şcoli", a acuzat Zelenski.

Liderul de la Kiev semnalase deja că nu mai insistă pentru aderarea la NATO. "Referitor la NATO, mi-am temperat poziţia asupra acestui lucru de ceva timp, am înţeles că Alianţa Nord-Atlantică nu este pregătită să accepte Ucraina", a afirmat Zelenski săptămâna trecută într-un interviu acordat postului ABC News. Rusia a declanşat o invazie militară în Ucraina pe 24 februarie. Administraţia de la Moscova cere garanţii că NATO nu va admite Ucraina şi nu se va extinde spre est.

Volodimir Zelenski a sugerat că acceptă ca Ucraina să nu adere la NATO în contextul în care negocierile cu Rusia decurg "destul de bine".

Ulterior, într-un discurs rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Parlamentului Canadei, Zelenski a prezentat situaţia bombardamentelor ruse. La discursul lui Zelenski a fost prezent şi premierul Justin Trudeau.

"Justin, îţi poţi imagina cum ar fi să primeşti zilnic documente în care se raportează numărul victimelor, inclusiv femei şi copii? Aţi auzit de bombardamentele de la noi. În prezent, avem un bilanţ de 97 de copii morţi în acest război. Cum ar fi ca celebrul Turn CN din Toronto să fie lovit de bombe ruse? Sigur că nu doresc nimănui astfel de lucruri, dar aceasta este realitatea noastră", a afirmat Volodimir Zelenski, citat de Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici