Volodimir Zelenski este aşteptat duminică la Paris

Preşedintele Volodimir Zelenski este aşteptat duminică seară pe aeroportul Vélizy-Villacoublay, din Franţa, unde va fi întâmpinat de prim-ministrul Elisabeth Borne şi de ministrul de Externe Catherine Colonna, potrivit Le Figaro.

165 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski este aşteptat duminică la Paris

După vizita la Berlin, Zelenski se va îndrepta spre Franţa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este aşteptat să sosească în Franţa în această duminică, potrivit Le Figaro. El urmează să aterizeze în cursul serii la baza aeriană Velizy Villacoublay. El va fi întâmpinat de premierul Elisabeth Borne şi de ministrul de externe Catherine Colonna, înainte de a se întâlni cu Emmanuel Macron la Palatul Élysée.

Potrivit surselor noastre, preşedintele ucrainean se va caza la hotelul Inercontinental şi va pleca luni dimineaţă. Serviciul de protecţie va asigura securitatea sa.

Această vizită surpriză a preşedintelui ucrainean intervine după cele organizate la Roma, Vatican şi Berlin în acest weekend. Sâmbătă, Volodimir Zelenski a avut o audienţă cu Papa Francisc, după întâlniri cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi cu şefa guvernului Giorgia Meloni.

Duminică, el a fost primit de Olaf Scholz la primele ore ale dimineţii. El i-a cerut cancelarului german să sprijine eforturile mai multor aliaţi ai Kievului de a livra avioane de luptă pentru a respinge invazia rusă şi a dat asigurări că Ucraina „nu atacă teritoriul rusesc”. „Nu avem nici timpul, nici puterea de a face acest lucru şi nu mai avem arme pentru a face acest lucru. Pregătim o contraofensivă pentru a elibera teritoriile cucerite în mod ilegitim”, a explicat el.

Această mişcare intervine în mijlocul pregătirilor pentru o contraofensivă a armatei ucrainene. Deşi manevrele majore se pare că nu au început încă, Kievul a împins deja trupele ruseşti înapoi cu câţiva kilometri în jurul Bakhmut, în Donbass.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici