Volodimir Zelenski este încrezător în victorie, dacă va primi la timp armament din Occident

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a declarat convins că Ucraina va putea obţine victoria împotriva Rusiei anul acesta dacă va primi în timp util asistenţa militară promisă de naţiunile occidentale.

422 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski este încrezător în victorie, dacă va primi la timp armament din Occident

"Sunt convins că va fi o victorie. Victoria este inevitabilă, prin condiţia ca partenerii occidentali să se ţină de cuvânt şi să respecte termenele" în privinţa asistenţei militare promise, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde.

"Eu vreau cu adevărat victoria anul acesta. Avem tot ce ne trebuie, motivaţie, certitudine, prieteni, diplomaţie", a afirmat Volodimir Zelenski.

La începutul conferinţei de presă organizate la un an de când Rusia a lansat invazia militară în Ucraina, Zelenski a cerut păstrarea unui moment de reculegere.

Referindu-se la iniţiativa de pace prezentată de China, Zelenski a reafirmat disponibilitatea de a avea contacte cu Beijingul. "Cred că ar fi corect să ne gândim că dacă sunt idei în sensul respectării legislaţiei internaţionale, a integrităţii teritoriale şi anumitor probleme de securitate, cred că trebuie să colaborăm cu China pe această temă", a subliniat Zelenski, potrivit postului de televiziune CNN.

Anterior, un consilier prezidenţial de la Kiev a respins planul de pace elaborat de China, condiţionând orice armistiţiu între armata ucraineană şi forţele militare ruse de revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991. "Orice «plan de pace» bazat doar pe un armistiţiu, cu rezultatul unei noi linii pentru delimitare şi cu o continuare a ocupaţiei teritoriului ucrainean nu înseamnă pace, ci ar fi îngheţarea războiului, înfrângerea Ucrainei şi noi faze ale genocidului Rusiei. Poziţia Ucrainei este cunoscută - retragerea trupelor ruse la frontierele fixate în anul 1991", a declarat, prin Twitter, Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici