Volodimir Zelenski nu crede că Vladimir Putin va recurge la atacuri nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părut să minimizeze ameninţările omologului său rus, Vladimir Putin, privind utilizarea de arme nucleare, semnalând că nu există informaţii că Moscova ar putea recurge la atacuri cu armament de acest tip.

12043 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski nu crede că Vladimir Putin va recurge la atacuri nucleare

"Eu nu cred că vor fi utilizate astfel de arme", a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Bild TV.

Referindu-se la decizia lui Vladimir Putin de a ordona mobilizarea parţială a rezerviştilor, Zelenski a precizat: "Eu am toate informaţiile de care am nevoie. Acest discurs nu reprezintă nimic nou pentru mine. Serviciile noastre secrete şi cele ale aliaţilor noştri spuseseră deja aceste lucruri. Mobilizarea a fost pregătită în ultima lună. Au probleme cu ofiţerii şi cu alţi membri ai personalului militar".

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat miercuri mobilizarea parţială a rezerviştilor militari, în contextul planurilor de organizare a unor referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

În discursul de miercuri, Putin a acuzat Occidentul de "şantaj nuclear" şi a afirmat că "reprezentanţi de rang înalt ai principalelor naţiuni NATO" au făcut declaraţii "despre posibilitatea utilizării armelor nucleare împotriva Rusiei", fără însă a nominaliza pe nimeni.

"Celor care îşi permt să facă astfel de afirmaţii la adresa Rusiei vreau să le reamintesc că ţara noastră are diverse mijloace de distrugere şi, când este ameninţată integritatea teritorială a ţării noastre, pentru protejarea Rusiei şi a cetăţenilor, categoric vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Nu este o afirmaţie menită să genereze confuzie", a declarat Putin, citat de agenţia The Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici