Volodimir Zelenski se află în Arabia Saudită pentru a discuta despre formula de pace a Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns marţi în Arabia Saudită într-o vizită de lucru pentru a se întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, potrivit unui comunicat postat pe contul său de Telegram.

462 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski se află în Arabia Saudită pentru a discuta despre formula de pace a Ucrainei

Zelenski a scris că principalele subiecte de discuţie vor fi cadrul formulei de pace a Kievului pentru a pune capăt invaziei Rusiei, precum şi întoarcerea prizonierilor de război şi a persoanelor deportate, informează Reuters.

Ucraina a organizat mai multe întâlniri multilaterale pentru a discuta formula de pace cu reprezentanţi din zeci de ţări. Kievul speră să organizeze un summit pentru pace în Elveţia, la care să participe liderii acestor naţiuni, în această primăvară.

"Acum suntem foarte aproape de organizarea primului Summit al Păcii şi contăm pe sprijinul activ continuu al Arabiei Saudite", a scris Zelenski.

Arabia Saudită a acţionat anterior ca mediator în schimburile de prizonieri între Ucraina şi Rusia. Zelenski a declarat că este sigur că întâlnirea de marţi va "aduce rezultate" în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici