Voronin acuză un om de afaceri că a finanţat revoltele de la Chişinău

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, crede că revoltele de la Chişinău au fost planificate şi plătite de sponsori, iar unul dintre aceştia, omul de afaceri Gabriel Stati, a părăsit Republica Moldova, relatează Interfax, în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Voronin acuză un om de afaceri că a finanţat revoltele de la Chişinău

Voronin acuză un om de afaceri că a finanţat revoltele de la Chişinău

"Îi ştim pe aceşti sponsori. Unii dintre ei, cum este Gabriel Stati, temându-se de urmări, au părăsit deja teritoriul Moldovei", a spus Voronin miercuri.

Conform site-ului Omega, preşedintele Partidului Popular Creştin-Democrat, Iurie Roşca, declarase într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, că Stati este implicat în acţiuni de destabilizare.

"Sunt sigur că Gabi Stati este implicat, aşa cum Ascom Grup a finanţat câteva partide, inclusiv Partidul Liberal", a spus Roşca.

El a adăugat că, în timpul actelor de violenţă comise la Chişinău, "în mulţime au activat sportivii lui Gabi şi Anatol Stati, deghizaţi în studenţi protestatari".

Anatol Stati, preşedintele Ascom Grup, şi fiul său, Gabriel Stati, "sunt principala piesă în lumea de afaceri a lui Petru Lucinschi", fost preşedinte al Republicii Moldova, a spus Roşca. "Miliardarul a avut un regim preferenţial de business sub Petru Lucinschi (...), care serveşte intereselor Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova", a declarat el.

Voronin declarase miercuri că actele de violenţă de marţi de la Chişinău au avut ca scop destabilizarea situaţiei din Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici