Voronin consideră normal să se vorbească limba rusă în partidul său

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, consideră că este normal ca la şedinţele şi la Congresul Partidului Comuniştilor să se vorbească în principal limba rusă.

8 afișări
Imaginea articolului Voronin consideră normal să se vorbească limba rusă în partidul său

Voronin consideră normal să se vorbească limba rusă în partidul său (Imagine: Mediafax Foto)

Voronin a explicat că acest lucru reprezintă o problemă internă a partidului pe care îl conduce şi nu ar trebui să deranjeze pe nimeni, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică. "Este la discreţia fiecăruia să aleagă limba în care să vorbească. La şedinţele noastre se vorbeşte şi în moldoveneşte, dar de cele mai multe ori în rusă", a argumentat şeful statului.

"Pentru noi e important să ne putem înţelege între noi şi să lucrăm productiv. În plus, limba rusă e o limbă oficială în Republica Moldova, ea nu este interzisă", a adăugat el.

În ceea ce priveşte ultimul Congres al partidului, la care s-a vorbit aproape numai în rusă, preşedintele a precizat că acest lucru a fost necesar, întrucât au fost mulţi oaspeţi de peste hotare care nu cunosc altă limbă decât rusa. La congres au participat invitaţi din partidele de stânga ale Europei şi din China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici