Voronin împlineşte astăzi 68 de ani

Oficiali de toate rangurile l-au felicitat, luni, pe Vladimir Voronin, cu ocazia celei de-a 68-a aniversări, în timp ce opoziţia i-ar dărui cu această ocazie cărţi despre istoria şi literatura română, relatează presa moldoveană în ediţia electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Voronin împlineşte astăzi 68 de ani

Voronin împlineşte astăzi 68 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, a primit felicitări de la parlamentari, miniştri, ambasadori, preşedinţi de raioane, consilieri municipali şi rectori. Cu flori şi alte multe daruri, oficialii au stat răbdători la coada care s-a format în faţa reşedinţei de stat, păzită din toate părţile de poliţişti.

Procurorul general, Valeriu Gurbulea, spune că i-a urat şefului statului succese în activitate şi în viaţa personală. Voronin a primit urări şi din partea consilierilor principali din Chişinău.

În ceea ce priveşte liderii opoziţiei, aceştia i-ar oferi în dar preşedintelui moldovean cărţi despre limba şi istoria românilor, o armă de vânatoare sau o undiţă.

Vlad Filat, preşedinte PLDM a mărturisit că i-ar face "cadou o carte de istoria românilor şi, de asemenea, o carte de limba şi literatura română, ca pe viitor, când o să se exprime, să o facă în mod coerent şi corect".

"Îi doresc lui Voronin sănătate, noroc şi să ducă lucrurile în ţara în aşa mod, încât oamenii să-i spună mulţumesc, nu să-l scuipe. Atunci când înjoseşte copii străini, să nu uite că are şi el copii. Să se dea într-o parte şi să-şi construiască viaţa liniştit. Cât despre cadou, dacă ar accepta propunerile mele, atunci i-aş face cadou o armă de vânătoare şi o undiţă de pescuit", afirmă Serafim Urechean, preşedintele Alianţei Moldova Noastră.

Vladimir Voronin s-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova, raionul Dubăsari, şi a studiat industria alimentară şi ştiinţele sociale. În anii 1989 şi 1990, a ocupat funcţia de ministru de Interne al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, iar în 1993 a devenit copreşedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Un an mai târziu el a fost ales prim-secretar al formaţiunii.

În martie 1998 Voronin este ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în 2001 PCRM câştigă alegerile. La 4 aprilie 2001, Vladimir Voronin devine preşedintele Republicii Moldova, iar la 4 aprilie 2005 câştigă al doilea mandat în fruntea statului. În prezent, el este preşedinte în exerciţiu al Republicii Moldova, preşedinte al Parlamentului şi lider al Partidului Comuniştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici