Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a apreciat marţi că nu există motive pentru revizuirea rezultatelor alegerilor legislative de duminică, relatează RIA Novosti.

14 afișări
Imaginea articolului Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor

Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii protestelor din Chişinău încearcă să destabilizeze situaţia din Republica Moldova, a declarat preşedintele moldovean, la reuniunea Comisiei Guvernului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Novosti Moldova. "Obiectivul principal al oragnizatorilor protestelor în curs este să destabilizeze ţara", a declarat Voronin.

Mii de persoane au ieşit pe străzile Chişinăului, în semn de protest faţă de victoria comuniştilor la alegerile legislative de duminică, şi au cerut revizuirea rezultatelor scrutinului.

Voronin, care este şi preşedintele Partidului Comuniştilor, care a câştigat alegerile cu circa 50 la sută din voturi, a apreciat însă că nu există motive pentru modificarea rezultatelor scrutinului, potrivit RIA Novosti.

"Toţi observatorii de la alegerile parlamentare de la 5 aprilie din Republica Moldova au subliniat că alegerile s-au desfăşurat fără încălcări", a declarat Vladimir Voronin înainte de începerea şedinţei Comisiei Guvernului pentru Situaţii de Urgenţă. De aceea, a conchis el, "nu există motive pentru organizarea acestor proteste".

Un miting organizat marţi de opoziţie în capitala Republicii Moldova, în faţa reşedinţei de lucru a preşedintelui şi în faţa sediului Parlamentului, s-a transformat în confruntări de stradă.

Liderii opoziţiei au anunţat că protestele vor continua până la organizarea unor noi alegeri.

Citeşte şi:

Violenţe la Chişinău: Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor

Proteste la Chişinău - GALERIE FOTO

Tineri basarabeni protestează în România

Voronin: Actele de vandalism au ca scop vărsarea de sânge

Boc: România susţine integrarea europeană a R. Moldova, politica internă ţine de suveranitate

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici