Voronin: Partidul Comuniştilor este pregătit să negocieze cu opoziţia

Partidul Comuniştilor din R.Moldova (PCRM) este pregătit să iniţieze discuţii cu opoziţia, afirmă preşedintele în exerciţiu al ţării, Vladimir Voronin, care este şi lider al comuniştilor.

9 afișări
Imaginea articolului Voronin: Partidul Comuniştilor este pregătit să negocieze cu opoziţia

Voronin: Partidul Comuniştilor este pregătit să negocieze cu opoziţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Comuniştilor din R.Moldova este pregătit să dialogheze cu toate forţele politice reprezentate în Parlament", a afirmat Voronin.

Şeful statului a salutat "victoria sigură" a partidului său, care a obţinut 45,07 la sută din sufragii, adică 48 de mandate de deputat din 101, precizând în acelaşi timp că "mai mult de jumătate dintre alegători şi-au exprimat preferinţa pentru alte formaţiuni politice".

Cele patru partide de opoziţie, care s-au declarat gata să se alieze în cadrul unei coaliţii, au obţinut în total 53 de mandate de deputat, dar insuficient pentru a desemna viitorul şef al statului.

Pentru a fi ales, un candidat la Preşedinţie trebuie să primească sprijinul a 61 de deputaţi. De altfel, această particularitate a condus la dizolvarea Parlamentului în luna aprilie, în care comuniştii deţineau 60 de mandate de parlamentari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici