Voronin pleacă la Moscova în timpul vizitei lui Băsescu la Chişinău

Fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin a anunţat că va pleca miercuri la Moscova, pentru a se întâlni cu patriarhul Kirill, şi nu va avea nici o întrevedere cu Traian Băsescu în timpul vizitei acestuia la Chişinău, informează portalul Moldova Azi.

15 afișări
Imaginea articolului Voronin pleacă la Moscova în timpul vizitei lui Băsescu la Chişinău

Voronin pleacă la Moscova în timpul vizitei lui Băsescu la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a precizat că nu va avea nici o întrevedere cu preşedintele român, care se va afla miercuri şi joi la Chişinău, precizează sursa citată, care preia o ştire a agenţiei Info-Prim Neo.

Voronin a apreciat, de altfel, că vizita lui Traian Băsescu la Chişinău nu este oportună.

"Cred că domnul Băsescu ar trebui să-şi caute de treabă acasă, în România. Vizita lui nu este la timp. În ţară avem o situaţie de aşa natură, încât nu trebuie să fie chemaţi oaspeţii în ospeţie. Nici preşedinte nu avem, dar numai o situaţie tensionată din toate părţile", a spus Voronin.

Întrebat de ce merge să se întâlnească cu patriarhul rus, Vladimir Voronin a răspuns că, în primul rând, în calitate de credincios, face gestul în speranţa că va deveni un bun prieten al patriarhului Moscovei. "Mă întâlnesc cu patriarhul nostru în calitate de credincios, apoi vom discuta şi alte probleme. Întrevederea noastră era programată chiar după întronarea patriarhului, dar din cauza evenimentelor dintr-o parte şi din alta s-a cam tărăgănat. Acum este ocazia să se petreacă acest eveniment şi eu cu o deosebită plăcere am să merg la Moscova ca să mă întâlnesc cu patriarhul nostru", a spus el.

Vladimir Voronin a mai declarat că în timpul vizitei din Rusia are programate şi alte întrevederi la nivel politic, fără să ofere alte detalii.

Traian Băsescu se va afla la Chişinău miercuri şi joi şi, conform programului publicat de Preşedinţia moldoveană, va fi însoţit de miniştrii Vasile Blaga, Adriean Videanu, Teodor Baconschi, Elena Udrea, Radu Berceanu şi Cătălin Predoiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici