Voronin promulgă legea care prevede neutralitatea Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a promulgat Legea pentru aprobarea Conceptului Securităţii Naţionale a Republicii Moldova, potrivit Serviciului de presă al preşedinţiei, citat de BASA-press.

22 afișări
Imaginea articolului Voronin promulgă legea care prevede neutralitatea Republicii Moldova

Voronin promulgă legea care prevede neutralitatea Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Documentul politic prezintă o evaluare generală a mediului de securitate pe plan naţional şi internaţional în care operează Republica Moldova. Acesta defineşte obiectivul politicii statului în domeniul securităţii naţionale, valorile general umane, principiile ce urmează a fi promovate şi protejate de stat şi reiterează ireversibilitatea cursului de integrare europeană a ţării.

Conceptul Securităţii Naţionale a Republicii Moldova a fost adoptat în lectură finală la 22 mai. Proiectul prevede clar statutul de neutralitate constituţională al ţării, excluzând aderarea la blocurile militare.

Documentul prevede că Republica Moldova, în limita statutului de neutralitate permanentă, va coopera cu ţările membre CSI (Comunitatea Statelor Independente), luându-se în considerare că nu a aderat la dimensiunea militară a acestei organizaţii.

Adoptarea documentului constituie un obiectiv prevăzut de Planul Individual de Acţiuni din cadrul Parteneriatului Republica Moldova-NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici