Vot istoric: Uniunea Europeană ar putea număra în viitorul apropiat 31 de ţări. Liderii politici au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la UE / Orban este singurul care face opoziţie / Reacţiile autorităţilor

  • Summitul UE a luat o decizie importantă în favoarea unei viitoare integrării a Ucrainei şi a Moldovei în blocul continental.
  • De asemenea, Georgiei i-a fost acordat statut de candidat, iar pentru Bosnia şi Herţegovina s-au deschis negocieri.
  • Deciziile sunt acceptate de 26 dintre cele 27 de ţări din UE, singura care s-a opus fiind Ungaria.
1172 afișări
Imaginea articolului Vot istoric: Uniunea Europeană ar putea număra în viitorul apropiat 31 de ţări. Liderii politici au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la UE / Orban este singurul care face opoziţie / Reacţiile autorităţilor

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la UE

„Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Moldova”, scrie pe platforma X Charles Michel. Consiliul European, adaugă el, a acordat Georgiei statutul de candidat. De asemenea, Bosnia şi Herţegovina va avea parte de negocieri deschise.

UPDATE Reacţie Iohannis

UPDATE Reacţie Ciolacu

UPDATE Reacţie Ciucă

UPDATE Reacţie Tomac

UPDATE Reacţie Maia Sandu

De asemenea, şeful Consiliului European precizează că se vor deschide negocierile cu Bosnia şi Herţegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare şi a invitat comisia să raporteze până în martie în vederea luării unei astfel de decizii.

Orbán nu a participat la votul Consiliului UE privind Ucraina

Când a fost luată decizia în Consiliul European de a da undă verde negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina şi Moldova, premierul ungar Viktor Orbán „nu a fost în sală”.

Surse UE de la Bruxelles explică acest lucru. Premierul ungar „nu a delegat pe nimeni”.

Orban: decizie greşită

„Aderarea Ucrainei la UE este o decizie greşită. Ungaria nu vrea să facă parte din această decizie greşită!” Premierul ungar Viktor Orban a spus acest lucru pe Facebook, după decizia liderilor UE.

„Poziţia Ungariei este clară: începerea negocierilor cu Ucraina în aceste circumstanţe este o decizie complet lipsită de sens, iraţională şi greşită, iar Ungaria nu îşi va schimba poziţia”, spune el.

„Pe de altă parte, alte 26 de ţări au insistat ca această decizie să fie luată. Iată de ce Ungaria a decis că, dacă cei 26 decid să facă acest lucru, vor trebui să meargă pe drumul lor”, clarifică Orban.

În prezent, Uniunea Europeană numără 27 de ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
michel,
ucraina,
moldova

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici