Votanţii dezbat: Este Biden prea bătrân?

  • 61% dintre cei care l-au susţinut pe Biden în 2020 cred că este "pur şi simplu prea în vârstă" pentru a fi un preşedinte eficient.
  • 19% dintre susţinătorii săi au declarat că vârsta sa îl face inapt să îşi îndeplinească atribuţiile prezidenţiale.
  • Preocupările legate de vârsta lui Biden se răsfrâng în întreaga societate americană, traversând generaţii, genuri şi niveluri de educaţie.
1265 afișări
Imaginea articolului Votanţii dezbat: Este Biden prea bătrân?

Votanţii dezbat: Este Biden prea bătrân?

O mare majoritate a votanţilor lui Biden din 2020 consideră că este prea în vârstă pentru a fi eficient, scrie The New York Times.

Preocupările legate de vârsta preşedintelui Biden reprezintă o ameninţare tot mai serioasă la realegerea sa, cu o majoritate a votanţilor care l-au susţinut în 2020 afirmând acum că este prea în vârstă pentru a conduce ţara eficient, conform unui nou sondaj realizat de The New York Times şi Siena College.

Sondajul indică o schimbare fundamentală în modul în care votanţii care l-au susţinut pe domnul Biden acum patru ani îl văd acum. 61% au declarat că cred că este "pur şi simplu prea în vârstă" pentru a fi un preşedinte eficient.

19% dintre cei care l-au votat pe Joe Biden în 2020 şi 13% dintre cei care au declarat că îl vor susţine în noiembrie, au spus că vârsta preşedintelui în vârstă de 81 de ani este o problemă.

Aceste îndoieli în privinţa vârstei lui Biden traversează generaţii, genuri, rase şi niveluri de educaţie, subliniind eşecul preşedintelui de a disipa atât îngrijorările în cadrul propriului său partid, cât şi atacurile republicane care îl prezintă ca senil. 73% dintre toţi votanţii înregistraţi au declarat că este prea în vârstă pentru a fi eficient, iar 45% şi-au exprimat credinţa că nu ar putea să îşi facă treaba.

Totuşi, alegătorii nu au exprimat aceleaşi nelinişti cu privire la Donald J. Trump, care, la 77 de ani, este cu doar patru ani mai tânăr decât Joe Biden. Probabila lor revanşă i-ar face să fie cei mai în vârstă candidaţi prezidenţiali din istorie.

Dacă va fi reales, Joe Biden şi-ar bate propriul record de cel mai în vârstă preşedinte în exerciţiu, în timp ce dl Trump ar fi al doilea cel mai în vârstă dacă ar câştiga. Donald Trump ar avea 82 de ani la sfârşitul mandatului, iar Joe Biden ar avea 86 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici