Votul din Statele Unite a început. Alegerile prezidenţiale au fost lansate simbolic într-o mică localitate din New Hampshire

Alegerile pentru preşedinţia Statelor Unite au început simbolic, în mica localitate Dixville Notch din statul american New Hampshire, când şapte persoane au votat la miezul nopţii, dintre care patru pentru Hillary Clinton, informează site-ul postului France24.

864 afișări
Imaginea articolului Votul din Statele Unite a început. Alegerile prezidenţiale au fost lansate simbolic într-o mică localitate din New Hampshire

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite lansate simbolic într-o mică localitate din New Hampshire

Încă din 1960, micuţa localitate din Munţii Apalaşi are onoarea de a da startul alegerilor prezidenţiale.

Clay Smith a fost primul alegător american care a votat în ziua alegerilor, la scurt timp după miezul nopţii dintre luni şi marţi.

Rezultatul votului a fost comunicat în doar câteva minute, candidata democrată Hillary Clinton obţinând patru voturi, republicanul Donald Trump a primit două voturi. Un al optulea vot, trimis prin procură, a fost invalidat pentru că era pe numele lui Mitt Romney, candidatul republican din anul 2012.

În afară de alte două sate din New Hampshire, care de asemenea votează în cursul nopţii, scrutinul începe oficial la 06:00 (13:00 ora României) pe coasta de est a Statelor Unite.

Cum s-a votat în cele trei localităţi din New Hampshire:

Dixville Notch


Hillary Clinton: 4 voturi

Donald Trump: 2 voturi

Gary Johnson: 1 vot

Mitt Romney (write-in): 1 vot

Millsfield


Trump: 16

Clinton: 4

Bernie Sanders (write-in): 1

Hart’s Location


Clinton: 17

Trump: 14

Johnson: 3

Sanders: 2

John Kasich/Sanders: 1

Mai mult de 218 milioane de americani sunt eligibili să voteze în cadrul alegerilor, însă doar aproximativ 145 de milioane s-au înscris pe listele de votanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici