Vremea de iarnă îngreunează călătoriile cu avionul şi trenul în Europa

Ploaia îngheţată din centrul şi sudul Germaniei a blocat miercuri sute de zboruri şi a perturbat călătoriile cu trenul, în timp ce ninsorile abundente din capitala Norvegiei au dus la închiderea temporară a principalului aeroport al ţării, scrie Reuters.

843 afișări
Imaginea articolului Vremea de iarnă îngreunează călătoriile cu avionul şi trenul în Europa

Vremea de iarnă îngreunează călătoriile cu avionul şi trenul în Europa

Masivul aeroport german din Frankfurt a anulat toate zborurile la începutul după-amiezii, deoarece avioanele nu mai puteau fi degivrate, dar ulterior a reluat serviciul cu o capacitate limitată, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că situaţia rămâne incertă.

De asemenea, aeroportul din Oslo a fost redeschis, dar a declarat că s-a confruntat cu mari întârzieri şi mulţi pasageri au rămas blocaţi.

Aproximativ 680 din cele 1.047 de sosiri şi plecări programate la Frankfurt fuseseră anulate în cursul zilei. Pe aeroportul din Munchen, 254 de zboruri au fost anulate, iar un aeroport mai mic din oraşul Saarbruecken din sudul ţării şi-a încetat complet activitatea.

„Acest lucru este extrem de rar... este atât de multă zăpadă încât piloţii nu pot vedea luminile de la sol, aşa că am oprit toate zborurile de intrare şi ieşire”, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului naţional de aeroporturi din Norvegia, Avinor.

Pentru pasageri, anulările au însemnat stres şi schimbări de planuri.

„De ieri nu am avut parte decât de stres”, a declarat Klaus Ludwig Fess, care se afla în sala de plecări a aeroportului din Frankfurt.

Zborul său iniţial şi cel reprogramat au fost anulate, a spus el.

„Acum iau trenul spre Berlin”.

În Oslo, Bente Jensen, în vârstă de 66 de ani, nu a putut nici măcar să ajungă la aeroport pentru o călătorie de întoarcere în Danemarca natală, deoarece serviciile de tren din centrul oraşului au fost anulate.

„Nu merge foarte bine... se pare că a fost o combinaţie de vânt, zăpadă şi toate cele”, a declarat Jensen pentru Reuters, după ce a discutat opţiunile sale cu personalul trenului de la aeroport, alături de alte sute de pasageri blocaţi. „Lucrurile se întâmplă. Este de înţeles”, a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici