Wall Street Journal: Donald Trump oferă Chinei avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene

Donald Trump, preşedintele SUA, a renunţat la acuzaţiile privind presupuse activităţi chineze de manipulare monetară, explicând că i-a oferit omologului din China, Xi Jinping, posibilitatea unui acord comercial bilateral favorabil, în schimbul ajutorului în gestionarea ameninţării nord-coreene.

1276 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Donald Trump oferă Chinei avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene

Wall Street Journal: Donald Trump oferă Chinei avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene (Imagine: Hepta)

"Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord", a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu preşedintele Chinei.

"Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni", a explicat Donald Trump.

Liderul SUA a renunţat la acuzaţiile din campania electorală privind presupse activităţi chineze de manipulare monetară, deşi a argumentat că dolarul puternic obstrucţionează competitivitatea companiilor americane.

Liderul de la Casa Albă a observat că, în ultima perioadă, China nu a mai intervenit pentru diminuarea valorii monedei naţionale: "Nu sunt manipulatori în domeniul monetar".

"Cred că dolarul american devine prea puternic, iar, parţial, aceasta este vina mea, deoarece oamenii au încredere în mine. Dar acest lucru generează efecte negative, va genera astfel de efecte. Este foarte, foarte dificil să fii competitiv când ai un dolar puternic şi când alte ţări diminuează valorile propriilor monede", a spus Donald Trump, fără a da numele vreunui stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici