Washingtonul acuză Israelul şi palestinienii că au recurs la tortură

Statele Unite au acuzat marţi Israelul şi palestinienii că au recurs la tortură în nenumărate rânduri, fără a plasa totuşi aceste teritorii printre cele care încalcă cel mai flagrant drepturile omului în lume.

8 afișări
Imaginea articolului Washingtonul acuză Israelul şi palestinienii că au recurs la tortură

Washingtonul acuză Israelul şi palestinienii că au recurs la tortură

În raportul anual privind drepturile omului, întocmit de Departamentul american de Stat, Washingtonul observă că "potrivit ONG-urilor, atât israeliene, cât şi palestiniene, autorităţile israeliene au utilizat forţa în mod excesiv, au comis abuzuri împotriva civililor şi deţinuţilor, şi au torturat deţinuţi palestinieni" în 2007.

Israelul, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai Statelor Unite, "nu a luat măsurile disciplinare adecvate (după aceste abuzuri, n. red.) nici nu a aplicat corect procedurile privind securitatea", adaugă raportul, precizând că închisorile israeliene "au rămas austere şi suprapopulate" anul trecut.

Statul eveu a "impus restricţii severe în privinţa libertăţii de mişcare (a Palestinienilor, n. red.) şi a limitat cooperarea cu ONG-urile", mai scrie în document.

Raportul denunţă şi Autoritatea Palestinană condusă de preşedintele moderat Mahmoud Abbas, un alt aliat al Statelor Unite, subliniind că a comis o serie de încălcări cum ar fi "tortura, detenţia arbitrară şi prelungită, condiţii precare de detenţie, măsuri insuficiente pentru a împiedica grupurile teroriste să comită atentate şi absenţa transparenţei".

"Violenţele conjugale împortiva femeilor, discriminarea generală faţă de femei şi handicapaţi şi exploatarea prin muncă a copiilor rămân problemele cele mai grave", notează raportul.

Şi gruparea radicală Hamas, care a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în iunie 2007, a fost acuzată că a recurs la "execuţii şi a practicat tortura".

"În iunie, 193 de palsetinieni au fost ucişi, dintre care 181 în cadrul unor violenţe între facţiuni rivale, iar 85 la sută dintre ei au fost ucişi în Gaza", reaminteşte raportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici