Washingtonul îndeamnă Moscova să acţioneze pentru "pace" în Ucraina

Adjunctul secretarului de Stat american pentru Afaceri Europene şi Asiatice Victoria Nuland a îndemnat luni Rusia să-şi folosească influenţa pentru a instaura "pacea" în Ucraina, unde manifestanţi proeuropeni se opun puterii proruse.

174 afișări
Imaginea articolului Washingtonul îndeamnă Moscova să acţioneze pentru "pace" în Ucraina

Washingtonul îndeamnă Moscova să acţioneze pentru "pace" în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/APF)

Nuland, aflată în vizită la Moscova, a exprimat "preocuparea profundă a Statelor Unite faţă de situaţia din Ucraina şi a îndemnat Rusia să-şi folosească influenţa pentru instaurarea păcii, asigurarea respectăţii demnităţii umane şi găsirea unei soluţii politice" la criza actuală, a anunţat Ambasada Statelor Unite într-un comunicat.

Diplomata americană a reiterat de asemenea susţinerea Washingtonului faţă de susţinerea proeuropeană a Ucrainei, în cursul unor întâlniri cu adjuncţii ministrului rus de Externe Serghei Riabkov şi Aleksei Meşkov, dar şi cu Iuri Uşakov, un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit aceleiaşi surse.

Opoziţia ucraineană proeuropeană manifestează de peste două săptămâni la Kiev împotriva respingerii de către Ucraina a unui acord de asociere cu UE în favoarea consolidării parteneriatului cu Rusia.

Opozanţii reclamă demisia Guvernului şi preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, acuzat de "vânzarea" Ucrainei către Rusia.

Guvernul ucrainean şi-a explicat iniţial decizia de a nu semna acordul cu UE prin situaţia economică dificilă a ţării, după care a recunoscut că a fost influenţat de Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici