Washingtonul pregăteşte "în mod activ" noi SANCŢIUNI împotriva Moscovei

Casa Albă a anunţat, miercuri, că Statele Unite "pregătesc în mod activ" noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la acţiunile acesteia în Ucraina.

790 afișări
Imaginea articolului Washingtonul pregăteşte "în mod activ" noi SANCŢIUNI împotriva Moscovei

Washingtonul pregăteşte "în mod activ" noi SANCŢIUNI împotriva Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătim în mod activ noi sancţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Jay Carney, tensionând şi mai mult situaţia după declaraţiile de marţi ale Departamentului de Stat, care a anunţat că Washingtonul ia în considerare măsuri "adiţionale" împotriva Rusiei.

Totodată, potrivit lui Carney, Statele Unite speră că Rusia, cu ocazia reuniunii de la Geneva, va da dovadă de intenţia de a reduce tensiunile din estul Ucrainei, unde activiştii proruşi înfruntă autorităţile de la Kiev.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Moscova trebuie, de asemenea, să recunoască faptul că Ucraina şi-a asumat angajamentul de a iniţia reforme constituţionale.

"În ce priveşte adoptarea unor noi sancţiuni, preşedintele american (Barack Obama) s-a exprimat clar: dacă Rusia nu profită (la Geneva) de oportunitatea de a diminua tensiunile, va plăti scump pentru aceasta", a afirmat Carney.

"De fiecare dată când Rusia va lua măsuri menite să destabilizeze Ucraina şi să-i încalce suveranitatea, ea va avea de suportat consecinţe", a reiterat Obama, citat de postul de televiziune CBS News.

"Nu avem nevoie de război. Ceea vrem este recunoaşterea faptului că o ţară ca Ucraina poate să întreţină relaţiile pe care şi le doreşte cu regiunile şi statele vecine, fără ca acestea să-i impună anumite decizii", a adăugat preşeditnele american.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a reiterat că Statele Unite "vor să vadă încetarea imediată a provocărilor" din partea Rusiei.

"Vom continua să pregătim în mod activ sancţiuni adiţionale şi alte măsuri, dacă nu se poate obţine o scădere" a tensiunilor din regiune, a afirmat acest purtător de cuvânt, adăugând că "prezenţa în estul Ucrainei a grupurilor armate susţinute de Rusia reprezintă o prioritate extrem de importantă".

Vineri, Statele Unite au anunţat introducerea unor sancţiuni împotriva a şapte lideri din Crimeea, precum şi a unei companii petroliere, suspectaţi că ar ameninţa "pacea şi stabilitatea în Ucraina". Acest val de sancţiuni s-a adăugat celui adoptat în martie, când Washingtonul a îngheţat activele a 31 de persoane sau entităţi ruse şi proruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici