Washingtonul respinge sugestia lui Lavrov că SUA şi-a schimbat poziţia faţă de războiul din Siria

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite sunt tot mai receptive faţă de poziţia Moscovei cu privire la războiul civil din Siria, o afirmaţie respinsă imediat de către Washington, relatează Reuters în pagina electronică.

993 afișări
Imaginea articolului Washingtonul respinge sugestia lui Lavrov că SUA şi-a schimbat poziţia faţă de războiul din Siria

Washingtonul respinge sugestia lui Lavrov că SUA şi-a schimbat poziţia faţă de războiul din Siria (Imagine: Hepta)

"Eu cred că americanii sunt mult mai receptivi (acum) la argumentele pe care le prezentăm noi de mai mulţi ani", a declarat Lavrov pentru presă la Moscova.

El se referea la afirmaţiile secretarului de Stat american John Kerry de săptămâna trecută, în urma reluării discuţiilor la nivel militar pe tema Siriei - în care războiul civil nu dă semne de atenuare după patru ani şi jumătate - între Washington şi Moscova.

Washingtonul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de susţinerea de către Moscova a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Statele Unite îl îndeamnă să plece de la putere pentru a permite un proces de tranziţie.

"Nu există nicio schimbare în poziţia sau îngrijorările noastre faţă de ceea ce face Rusia în Siria", a declarat John Kirby, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Secretarul Kerry a fost clar şi consecvent. Vom saluta un rol constructiv al Rusiei în lupta împotriva ISIL (unul dintre acronimele grupării Statul Islamic), dar dacă ei sunt acolo să-i consolideze poziţia lui al-Assad, acest lucru contravine oricărui efort de a pune capăt conflictului", a adăugat Kirby.

O sporire a prezenţei militare a Rusiei în Siria a complicat eforturile americane în lupta împotriva Statului Islamic (SI) în această ţară. O coaliţie condusă de către Statele Unite a efectuat atacuri aeriene ţintite asupra grupării extremiste în ultimul an.

Separat, o sursă diplomatică rusă a declarat miercuri că Moscova vede şanse tot mai mari ale unui acord internaţional cu privire la Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici