Washingtonul va „face ceea ce este necesar pentru a se apăra” după atacul cu rachete din Irak asupra unei baze militare

  • Statele Unite vor „face ceea ce este necesar pentru a se apăra” după rachete lansate asupra unei baze în care se află soldaţi americani.
  • Zece rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Assad, ucigând un civil american.
  • Atacul cu rachete vine pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Teheran în legătură cu programul nuclear al Iranului.
5941 afișări
Imaginea articolului Washingtonul va „face ceea ce este necesar pentru a se apăra” după atacul cu rachete din Irak asupra unei baze militare
Statele Unite vor „face ceea ce este necesar pentru a se apăra” după rachete lansate asupra unei baze care adăposteşte soldaţi americani în Irak, a declarat duminică şeful Pentagonului, Lloyd Austin, notează Le Fiagro.
 
Zece rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Assad, ucigând un subcontractor civil american. Statele Unite s-au abţinut pentru moment să acuze direct una dintre fracţiunile armate irakiene pro-Iran pentru acest atac, precedat de alte câteva cu acelaşi mod de operare în ultimele săptămâni.
 
"Îi încurajăm pe irakieni să acţioneze cât mai repede posibil pentru a investiga incidentul şi sunt în proces de a face acest lucru," a spus Austin, adăugând că ţara sa încă colectează informaţii despre acest atac.
 
„Mesajul pentru cei care au comis un astfel de atac este ca trebuie să se aştepte să facem ceea ce este necesar pentru a ne apăra. Vom lovi dacă credem că asta trebuie să facem, când şi unde alegem să o facem. Cerem dreptul de a ne proteja trupele,” a adăugat Austin.
 
Noile tiruri cu rachete vine pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Teheran în legătură cu programul nuclear al Iranului şi perspectiva negocierilor pentru relansarea acordului din 2015 destinat pentru a-l încadra.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici