WikiLeaks: CIA ar fi ordonat agenţilor săi să spioneze alegerile prezidenţiale franceze din anul 2012

Un document de şapte pagini dezvăluit de WikiLeaks sugerează că CIA ar fi ordonat agenţilor săi să colecteze informaţii privitoare la alegerile prezidenţiale din Franţa, desfăşurate în anul 2012, relatează The Associated Press.

437 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: CIA ar fi ordonat agenţilor săi să spioneze alegerile prezidenţiale franceze din anul 2012

WikiLeaks:CIA ar fi ordonat agenţilor săi să spioneze alegerile prezidenţiale franceze din anul 2012

Documentul, publicat joi seara de WikiLeaks şi intitulat drept "misiuni ordonate", sugerează că spionii americani au primit ordinul să colecteze informaţii din interior despre campania electorală, inclusiv detalii cu privire la finanţarea partidelor, rivalităţi interne şi atitudini viitoare faţă de Statele Unite.

Deşi publicarea unui presupus raport al CIA pare surprinzătoare, totuşi documentul par să reprezente nişte misiuni standard de colectare de informaţii.

CIA a refuzat să comenteze acest subiect, iar organizaţia WikiLeaks nu a dorit să indice provenienţa documentului, precizând doar că este autentic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici