Wikileaks, DEZVĂLUIRI incendiare despre capacitatea CIA de a lansa atacuri cibernetice: Peste 8.000 de documente, făcute publice

Wikileaks a făcut publice peste 8.000 de documente despre ”întreaga capacitate a agenţiei de informaţii americane de a lansa atacuri cibernetice”, a declarat Julian Assange, citat de The Independent.

1731 afișări
Imaginea articolului Wikileaks, DEZVĂLUIRI incendiare despre capacitatea CIA de a lansa atacuri cibernetice: Peste 8.000 de documente, făcute publice

Wikileaks, DEZVĂLUIRI incendiare despre capacitatea CIA de a lansa atacuri cibernetice: Peste 8.000 de documente, făcute publice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Aceaste documente ce au fost făcute publice reprezintă doar prima parte a unor serii de documente deconspirate, numite ”Vault 7”.

Deja, arhivele desconspirate numără mult mai multe pagini decât dosarele făcute publice de către Snowden, în cea mai vastă operaţiune de dezvăluire a mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA.

În documentele prezentate de Wikileaks, aceştia asigură faptul că CIA-ul ”a pierdut controlul arsenalului său”. Documentele Wikileaks includ informaţii despre o serie de softuri şi cercetează dacă într-adevăr acestea ar putea permite controlul neparalel al computerelor din întreaga lume.

Softurile ar putea permite oamenilor să controleze electronicele cele mai populare folosite în prezent, susţine Wikileaks.

”Year Zero prezintă scopul şi direcţia programului de piraterie a CIA-ului la nivel mondial, arsenalul său de viruşi şi zeci de unităţi ”înarmate” să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane şi europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire”, a comunicat organizaţia Wikileaks.

Wikileaks susţine că ar trebui dezbătut public dacă CIA-ul şi-a depăşit capabilităţile de atac cibernetic.

”Sursa doreşte să iniţieze o dezbatere publică despre securitatea, crearea, proliferarea şi controlul democratic asupra armelor cibernetice”, au adăugat Wikileaks.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici