WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de informaţii din Adminisraţia SUA

WikiLeaks a promis, marţi, o recompensă pentru orice scurgere de informaţii de la Casa Albă înainte de încheierea mandatului preşedintelui american Barack Obama, relatează BFMTV.

694 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de informaţii din Adminisraţia SUA

WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de informaţii din Adminisraţia SUA

"Aviz administratorilor informatici: nu lăsaţi Casa Albă să distrugă din nou istoria Statelor Unite. Copiaţi (documentele) acum şi trimiteţi-le la WikiLeaks când vreţi !", a anunţat organizaţia.

"Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informaţie care permite arestarea sau boicotarea oricărui agent al Administraţiei Obama care a distrus dosare importante", a mai comunicat WikiLeaks.

Fondatorul său, Julian Assange, a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.

El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.

Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale.

"Sursa nu este Guvernul rus", a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este "imposibil de spus" dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului impbiliar în funcţie de preşedinte al Statelor Unite.

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este refugiat la Abasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012 pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după plângerea despusă de o suedeză în 2010. Assange a negat aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici