WikiLeaks vrea să obţină fonduri prin vânzarea la licitaţie a unor obiecte ale lui Julian Assange

Site-ul WikiLeaks a scos la licitaţie mai multe obiecte asociate cu fondatorul său, Julian Assange, într-o nouă încercare de a strânge fonduri.

71 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks vrea să obţină fonduri prin vânzarea la licitaţie a unor obiecte ale lui Julian Assange

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre acestea se numără un laptop, cu preţ de pornire 6.000 de dolari, şi un pachet de cafea din închisoare, al cărui preţ porneşte de la 315 dolari, relatează BBC News Online.

Majoritatea surselor de finanţare folosite de WikiLeaks au fost blocate după ce site-ul a început să publice, în noiembrie, un set de documente diplomatice secrete americane.

Activitatea site-ului a fost afectată şi de disputele dintre Assange şi ceilalţi membri fondatori, legate de stilul de conducere al acestuia. În prezent, Assange se află în Marea Britanie, încercând să împiedice extrădarea în Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuală împotriva a două femei.

Printre obiectele scoase la licitaţie se numără şi o fotografie a sa, cu preţ de pornire de 947 de dolari, descrisă ca fiind semnată "Julian A., Ellingham Hall, 10 iulie 2011, în timpul consemnării la domiciliu, cu două zile înainte de apelul judiciar, la aniversarea a 40 de ani".

Pachetul de cafea este prezentat ca fiind scos din închisoarea unde a fost reţinut Assange înainte de a fi eliberat pe cauţiune în decembrie 2010, în timp ce descrierea computerului afirmă că acesta a fost folosit pentru "pregătirea telegramelor pentru partenerii din media".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici