Wikipedia a împlinit 20 de ani. Ce îşi propune fondatorul Wikipedia pentru următorii ani

  • Wikipedia a împlinit, vineri, 20 de ani, îşi propune să ajungă la următorul miliard de utilizatori
  • Enciclopedia online este în prezent al şaptelea cel mai popular site din lume.
  • Fondatorul Wikipedia vrea ca enciclopedia să fie accesată de peste un miliard de utilizatori.
1221 afișări
Imaginea articolului Wikipedia a împlinit 20 de ani. Ce îşi propune fondatorul Wikipedia pentru următorii ani

Wikipedia a împlinit 20 de ani. Ce îşi propune fondatorul Wikipedia pentru următorii ani

 

Wikipedia a sărbătorit, vineri, cea de-a 20-a aniversare, iar enciclopedia online, produsă de voluntari, îşi propune să-şi petreacă următorii 20 de ani extinzând în continuare accesul gratuit la informaţii.

Fondată pe 15 ianuarie 2001, de către antreprenorul britanic american Jimmy Wales, Wikipedia este acum al şaptelea cel mai popular site din lume, iar cele peste 55 de milioane de articole sunt consultate de 15 miliarde de ori în fiecare lună.

Site-ul a început în engleză, dar în termen de două luni se lansase deja în germană şi suedeză. Acum este disponibil în 309 de limbi.

Pentru următorii 20 de ani, Wales are planuri mari cu proiectul său. „Este cu adevărat important ca următorii două miliarde de oameni care vin online să dorească să participe la Wikipedia, să îşi dezvolte propriul depozit de cunoştinţe şi se vor baza pe noi pentru a sprijini acea muncă şi asta este o o mare parte din modul în care mă gândesc la viitor ”, a declarat Wales într-un interviu pentru agenţia de ştiri AFP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici