WSJ: Donald Trump susţine că nu îi cunoaşte pe cei doi apropiaţi ai lui Giuliani, deşi aceştia apar într-o poză alături de liderul de la Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că nu îi cunoaşte pe cei doi asociaţi ai avocatului său, Rudolph Giuliani, care au fost arestaţi recent pentru donaţii ilegale către campania liderului de la Casa Albă, deşi aceştia apar într-o poză alături de Trump, informează publicaţia The Wall Street Journal.

438 afișări
Imaginea articolului WSJ: Donald Trump susţine că nu îi cunoaşte pe cei doi apropiaţi ai lui Giuliani, deşi aceştia apar într-o poză alături de liderul de la Casa Albă

WSJ: Donald Trump susţine că nu îi cunoaşte pe cei doi apropiaţi ai lui Giuliani, deşi aceştia apar într-o poză alături de liderul de la Casa Albă

Lev Parnas şi Igor Fruman, care au donat 325.000 de dolari, unui comitet politic care susţine campania electorală a lui Donald Trump, sunt acuzaţi de conspiraţie, declaraţii false la Comisia Electorală Federală şi falsificare de documente.

"Nu îi cunosc pe acei domni", a declarat Trump, care a adăugat că speră că Giuliani nu va fi inculpat.

Parnas şi Fruman au participat la un dineu cu Donald Trump, care a avut loc la Casa Albă, în mai 2018, cu puţin timp înainte să doneze pentru campania electorală a liderului SUA, potrivit unor postări pe Facebook, ce au fost şterse ulterior, însă recuperate de o organizaţie media non-profit din SUA, Organized Crime and Corruption Reporting Project (Proiectul de raportare a criminalităţii organizate şi corupţiei).

Cei doi sunt implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Donald Trump este vizat de o anchetă în legătură cu solicitările sale adresate liderului Ucrainei, Volodimir Zelenski, în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020. Preşedintele american neagă cu vehemenţă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi a transmis că nu va coopera în anchetă. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici