Xi Jinping: China este pregătită să "înfrângă" orice tentativă de independenţă a Taiwanului

Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat, miercuri, că Beijingul este pregătit să zădărnicească orice tentativă de independenţă a Taiwanului, teritoriu considerat drept aparţinând Chinei, informează site-ul postului France 24.

1622 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: China este pregătită să "înfrângă" orice tentativă de independenţă a Taiwanului

Xi Jinping: China este pregătită să "înfrângă" orice tentativă de independenţă a Taiwanului

În cadrul unui discurs susţinut cu ocazia congresului Partidului Comunist chinez, Xi Jinping a avertizat că Beijingul are "dârzenia, încrederea şi abilitatea de a înfrânge tentativele separatiste pentru independenţa Taiwanului".

"Nu vom permite nimănui, niciunei organizaţii sau partid politic, niciodată şi în nicio formă, să separe de China o parte a teritoriului chinez", a completat liderul de la Beijing.

Relaţiile între Beijing şi Taipei s-au deteriorat după alegerea lui Tsai Ing-wen ca preşedinte a Taiwanului.

Beijingul a sistat legăturile oficiale cu noua administraţie taiwaneză după ce aceasta a refuzat să susţină în mod publicul principiul "unei singure Chine".

Administraţiile precedente din Taiwan au susţinut în mod constant "Consensul din 1992", prin care Taipeul şi Beijingul recunoşteau existenţa unei singure Chine, fără a specifica care din cele două state este reprezentantul de drept.

Taiwanul, care s-a separat de China în urma Războiului civil chinez încheiat în anul 1949, se consideră un stat suveran, însă nu şi-a declarat niciodată în mod formal independenţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici