Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova - experţi în limbajul trupului

Preşedintele chinez Xi Jinping a părut mai relaxat şi mai autoritar decât omologul său rus Vladimir Putin la prima întâlnire televizată de luni din cadrul vizitei de stat a lui Xi la Moscova, spun experţii în limbajul trupului.

2453 afișări
Imaginea articolului Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova - experţi în limbajul trupului

Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova - experţi în limbajul trupului

Ţările occidentale vor analiza cu siguranţă fiecare detaliu al discuţiilor dintre cei doi, în timp ce Putin caută sprijinul lui Xi pentru invazia din Ucraina şi ajutorul său pentru a umple golurile din comerţ lăsate de sancţiunile occidentale radicale.

Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions, cu sediul în Singapore, a declarat că Xi l-a devansat pe Putin cu o fracţiune de secundă în momentul în care a întins mâna pentru strângerea lor de mână, sugerând că "deşi el este cel care vizitează Moscova, va prelua conducerea în această relaţie", relatează Reuters.

Louise Mahler, un expert în limbajul corpului, a avut o opinie similară, observând că Xi şi-a pus mâna peste cea a lui Putin, ceea ce ar putea indica, de asemenea, o măsură de dominare în acest schimb.

Atunci când au stat împreună pentru schimburi politicoase de replici, salutându-se reciproc cu "dragă prietene", Mahler a spus că Putin s-a aplecat, şi-a mişcat piciorul, şi-a strâns pumnul şi s-a uitat la podea, sugerând agitaţie.

Xi, între timp, părea "aşezat şi încrezător".

Leong a observat aceleaşi ticuri la Putin, contrastând cu un comportament relaxat în exterior.

"Dacă îl comparaţi cu Xi, Xi este omul de stat liniştit", a spus ea. "Are multă gravitate, un contact vizual excelent, se uită la Putin aşa cum se uită un frate mai mare ... (la un) partener mai tânăr, mai tânăr".

Putin, în vârstă de 70 de ani, este, de fapt, cu câteva luni mai în vârstă decât Xi şi se află la putere de peste două ori mai mult timp.

Leong a spus că Xi a dat şi el semnale că şi el a simţit o anumită presiune, clipind neobişnuit de des în timpul întâlnirii.

Kim Hyung-hee, director al Korea Body Language Lab, a declarat că strângerea strânsă de mână şi ocaziile în care bărbaţii au încercat să evite contactul vizual au arătat că miza era importantă pentru amândoi.

"Ei au aşteptări mari în legătură cu întâlnirea. Puteţi vedea tensiunea acolo - şi ştiţi că nu există prieteni adevăraţi în politică."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici