Yevgeniy Murayev, despre acuzaţiile aduse de Marea Britanie: Sunt absurde şi ridicole

  • Yevheniy Murayev spune că de patru ani îi este interzisă intrarea în Rusia, ceea ce nu l-ar putea face potenţial candidat pentru o conducere pro-rusă la Kiev, aşa cum au spus autorităţile din Marea Britanie.
  • „Totul pare ridicol”, spune liderul partidului pro-rus „Nashi” din Ucraina.
3877 afișări
Imaginea articolului Yevgeniy Murayev, despre acuzaţiile aduse de Marea Britanie: Sunt absurde şi ridicole

Sursa Foto: Facebook Yevgeniy Murayev

„Totul pare ridicol şi amuzant. În primul rând, este lipsit de temei, ca tot ceea ce face Marea Britanie. În al doilea rând, este absurd, pentru că sunt sub sancţiunile Federaţiei Ruse de la 1 noiembrie 2018. Mi s-a interzis intrarea (în Rusia - n.r.). Reprezint o ameninţare la adresa securităţii Rusiei. S-a întâmplat după un conflict cu Viktor Medvedchuk. După aceea, mi-am creat propriul partid. Au fost impuse sancţiuni pentru a-mi limita activitatea politică”, spune Murayev, potrivit AP.

Liderul partidului pro-rus din Ucraina declară că tot ceea ce s-a spus despre este „doar discreditare” şi va merge în instanţă, „pentru ca toată opinia publică mondială să ştie care sunt motivele serviciilor de informaţii britanice”.

Ministerul britanic de Externe a declarat, într-un comunicat, că deţine informaţii potrivit cărora guvernul rus plănuieşte „instalarea unui lider pro-rus la Kiev, în timp ce se gândeşte dacă să invadeze şi să ocupe Ucraina", relatează CNN.

Fostul deputat ucrainean Evhen Murayev este considerat un potenţial candidat”, a precizat Biroul britanic pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare. Murayev a declarat sâmbătă pentru CNN că „nu există nimic de comentat” în legătură cu acuzaţiile, întrucât este cetăţean ucrainean şi se confruntă încă cu sancţiuni ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici