YouTube ar putea fi invadat de clipuri islamiste de propagandă

Un membru al unui forum islamist care susţine jihadul a publicat un apel pentru "invadarea YouTube", prin publicarea de clipuri de propagandă, a anunţat centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

18 afișări
Imaginea articolului YouTube ar putea fi invadat de clipuri islamiste de propagandă

YouTube ar putea fi invadat de clipuri islamiste de propagandă

SITE a precizat că apelul a fost publicat săptămâna trecută, pe forumul al-Faloja, de un utilizator care a folosit numele Omar Abdul Hakim.

YouTube are milioane de utilizatori, printre care se numără şi preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, care a ales să îşi publice pe acest site discursurile.

Omar Abdul Hakim afirmă că susţinătorii jihadului trebuie să publice pe YouTube înregistrări video cu "pierderile înregistrate de cruciaţi".

"Membrii YouTube pot fi mii de milioane şi majoritatea sunt cele mai dezgustătoare şi periculoase persoane din lume", adaugă el, în mesajul publicat pe forumul islamist.

"Fraţilor, lăsaţi-ne să muncim şi să ne îndeplinim misiunea. Vă cer, pentru Allah, ca, după ce veţi citi acest mesaj, să începeţi să înregistraţi clipuri video (...), să le montaţi, să le încărcaţi şi să le publicaţi pe forumurile militante, islamiste şi generale", mai spune Omar Abdul Hakim.

El a adăugat şi instrucţiuni detaliate pentru publicarea clipurilor pe YouTube, descriind şi tipul de software care trebuie folosit pentru montarea înregistrărilor în secvenţe de câte zece minute.

YouTube afirmă că "încurajează discuţiile libere şi apără dreptul fiecăruia de a exprima opinii puţin populare", dar interzice publicarea de înregistrări violente sau care instigă la ură.

Grupurile islamiste folosesc deseori Internetul ca mijloc de propagandă şi comunicare.

Un proiect de raport al serviciilor americane de informaţii a avertizat recent asupra riscurilor ca site-ul de socilalizare Twitter să fie folosit de terorişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici